Blogi #1000nuortajohtajaa

Elisa vietti päivän Nordnetissä markkinointijohtaja Soilen kanssa

Elisa Kallio Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta vietti päivän Nordnetissä markkinointijohtaja Soile Ruuskasen kanssa. Elisa seurasi Soilen työtä ja osallistui päivän aikana palavereihin koskien uutta kampanjaa, jossa hankitaan uusia sijoittajia, ja Nordnetissä järjestettävää opiskelijapäivää ainejärjestöille. Päivän aikana oli myös Hangout Pohjoismaisten markkinointikollegojen kesken. Kiersimme myös Nordnetin toimistotilat ja kävimme lounaalla, jolloin keskustelimme johtajuudesta ja johtajantyöhön liittyvistä seikoista.

Soile on aloittanut esimiestehtävissä kuukausi sitten ja on johtajuuden alkupolulla. Puhuimme Elisan kanssa johtajuuteen liittyvistä kysymyksistä, mm. asiantuntijatehtävistä esimieheksi siirtymisestä, delegoimisesta, miten opiskelu on vaikuttanut uraan, mitä on hyvä johtajuus. Keskustelimme aloitteellisuuden tärkeydestä ja miten sillä voi itse rakentaa omaa työnkuvaa ja lopulta uraa. Soilella on itsellään ollut loistava esimies, joka on sparrannut uralla.

Soilesta oli mukava saada opiskelija mukaan keskustelemaan johtajuudesta. Silloin myös johtaja itse miettii omaa tapaansa johtaa ja tehdä työtä.

Päivä oli erittäin antoisa ja motivoiva kokemus. Elisa sai Soilelta paljon uusia näkökulmia johtajuuteen ja tapaan tehdä töitä johtajana. Pääsimme hyvin pohtimaan yhdessä Elisan kysymyksiä johtajuuden eri puolista ja haasteista sekä myös keskustelemaan johtajuuden vahvuuksista ja antoisista ominaisuuksista.

Elisan mielestä päivä Nordnetillä oli kaiken kaikkiaan hyvin inspiroiva ja mielenkiintoinen. On hyvin motivoivaa päästä seuraamaan oikeaa työpäivää sivusta ja saada kuvaa siitä millaisia mahdollisuuksia työelämästä löytyy ja mitä johtaminen käytännössä voi tarkoittaa.