Blogi #1000nuortajohtajaa

OPISKELIJA

Oli maanantai aamu. Englanninkielen opettajan oli tarkoitus palauttaa viime viikolla tehty koe arvioituna takaisin. Olin innoissasi. Nyt, kun numero olisi 9, saisin mummoltakin karkkirahaa, olimmehan yhdessä opetelleet kielioppia edeltävällä viikolla. Opettaja tuli kohdalleni, antoi koepaperin ja jatkoi matkaansa seuraavan oppilaan luokse. Katsoin jännittyneenä koepaperiin käsinkirjoitettua tulosta. Pettymys. Numero oli 6 ½. Olin huono englannissa.

Näin ajattelin peruskoululaisena ja lukiossa. Olin keskiverto hyvä oppilas ja normaalisti näkemättä suurempaa vaivaa arvosanani olivat riittävän hyviä. Englanninkielen kohdalla asia oli toisin. Toistuvien kokemusten seurauksena olin tuominnut itseni: englanti ei ole minua varten eikä vaivaa kannata nähdä, kun osaan muitakin aineita kummemmin lukematta.

Noin vuosi sitten päädyin Carol Dweckin tutkimusten pariin. Dweckin tutkimukset ajattelutavoista tekivät minuun suuren vaikutuksen. Olin nuorempana määritellyt itseni muuttumattomuuden asenteella: Osaamistasoni on keskivertoa ja englannissa olen huono. Näin koin asian olevan silloin ja niin olisi myös tulevaisuudessa. Carol kertoi tutkimuksestaan kasvun asenteeseen, jossa palkittiinkin nuoria opiskelijoita vaivannäöstä, ongelman ratkaisusta ja harjoittelusta. Ei täydellisestä lopputuloksesta vaan oivaltamisesta ja oppimisesta. Tutkimuksen kohteina kasvun asenteella vahvistettujen oppilaiden usko itseensä ja kyvyt nousivat merkittävästi verrokkiryhmään nähden, kenellä vahvistettiin muuttumattomuuden asennetta. Oivalsin kuinka tämä kasvun asenne antaa eteenpäin vievän voiman. Se ei arvota ketään sen hetkisen osaamisen tason perustella vaan luo pohjan kaikelle sille, jota tulevaisuudessa voikaan oppia ja oivaltaa, kunhan jatkaa opettelua.

Jos siis et vielä ole siellä missä haluaisit olla, voit olla matkalla sinne, kun omaat kasvun asenteen ja olet valmis oppimaan ja oivaltamaan.

Vielä tällä viikolla me tarjoamme sinulle mahdollisuutta päästä oppimaan ja oivaltamaan alueesi johtajilta. Hae mukaan 1000 nuorta johtajaa-kampanjaan! Me emme arvio onnistumistasi numeroin vaan annamme arvoa sinun tartuttua loistavaan tilaisuuteen edistää omaa työelämään kasvamista.

Parhain terveisin,

Riikka Kojo
projektipäällikkö
Lahden alueen 1000 nuorta johtajaa-projekti
IG @1000nuortajohtajaalahti

P.S. Harjoittelun tuloksena nykyisin nautin englanninkielisten podcastien kuuntelusta ja koen, että monet alkuperäiset englanninkieliset kirjat ovat mielekkäämpää lukemista, kun niitä ei ole suomennettu. In my case, growth has happened.

Lähteet:

Carol Dweck – Mindset, menestymisen psykologia, kirja
Carol Dweck - The power of yet, TEDtalk